Do góry

Przekąski Przepis na:

Sos śmietanowy z ikrą

Sos śmietanowy z ikrą

Autor:

Przepisów i artykułów: 382 Ocena: 7620

Dodano:

Odsłon: 158

Kremowy i wyrazisty sos do jaj i wędlin.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Solonego śledzia odmoczyłam a potem obrałam, pokroiłam i wraz z ikrą włożyłam do oleju z pokrojona cebulą.
    Następnego dnia ikrę obrałam z błonek, rozdzieliłam na pojedyncze jajeczka i dodałam do śmietany z musztardą. Jeszcze trochę pieprzu.

    Całość wymieszałam.

  2. Sos jest kremowy, o ciekawej teksturze, świetnie pasuje do Świątecznych klimatów.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń