Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tatarski

Sos tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 419 Ocena: 7859

Dodano:

Odsłon: 35153

Sos tatarski

Składniki

  • 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki, cebulę i grzyby kroimy w malutką kostkę. Do słoika wlewamy jogurt, majonez, musztardę i sok z cytryny, dodajemy cukier, sól i pieprz, mieszamy. Cebulę sparzamy wrzątkiem. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Na koniec można znowu doprawić solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń