Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos tatarski po wiedeńsku

Sos tatarski po  wiedeńsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 842 Ocena: 16197

Dodano:

Odsłon: 2563

Jest wiele wariantów tego sosu. Kapary to składnik charakterystyczny dla wersji wiedeńskiej.

Składniki

  • 1 ogórek kiszony
  • 3 małe korniszony
  • 3 jabłuszka kaparowe
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól morska
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórek kiszony, korniszony i jabłuszka kaparowe po osuszeniu zmiksowałem w blenderze, tak aby nie zmiksować ich na papkę (składniki muszą być wyczuwalne).
    Rozdrobnione składniki wymieszałem z majonezem, dodałem sok z cytryny oraz zioła. Doprawiłem sola i pieprzem. Sos najlepiej podawać na następny dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń