Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos Tysiąca Wysp.

Przepis dnia 2019-09-15
Sos Tysiąca Wysp.

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 8576

Dodano:

Odsłon: 674

Idealny dodatek,do mięs,ryb,jajek,zapiekanek,wszelakich swojskich fast foodów,oraz pieczonych ziemniaczków z piekarnika :-)

Składniki

  • 2 łyżki ketchupu pikantnego
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1,5 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • pół cebuli białej drobno pokrojonej
  • 1 ogórek konserwowy
  • sól i pieprz młotkowany z kolendrą
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ogórka zetrzeć na drobnych oczkach tarki,cebulkę posiekać w drobną kosteczkę,dodać resztę składników,dokładnie całość wymieszać i odstawić do lodówki,żeby sos się przegryzł.
    Sosik podałam do ziemniaków z piekarnika i nóżek z kurczaka w przyprawie ziołowej.
    Test dania z serwisu Przyślij Przepis:

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń