Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczny, grecki sos Tzatziki - wspaniały dodatek do wielu dań, kanapek i sałatek.
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36142
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36142
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Składniki
Ogórek myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na chwilę, aż całość puści wodę. Koperek siekamy. Do miseczki przekładamy jogurt grecki, 2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek, dodajemy odsączone kawałki ogórka, posiekany koperek, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz skrapiamy sokiem z cytryny lub octem winnym np. jabłkowym. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie sos nabierze pełnej wyrazistości. Życzę smacznego! :)