Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczny, grecki sos Tzatziki - wspaniały dodatek do wielu dań, kanapek i sałatek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 145
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 298
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1525
Składniki
Ogórek myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na chwilę, aż całość puści wodę. Koperek siekamy. Do miseczki przekładamy jogurt grecki, 2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek, dodajemy odsączone kawałki ogórka, posiekany koperek, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz skrapiamy sokiem z cytryny lub octem winnym np. jabłkowym. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie sos nabierze pełnej wyrazistości. Życzę smacznego! :)