Do góry

Dania główne Przepis na:

sos z czerwoną pastą curry

sos z czerwoną pastą curry

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 3579

Dodano: 08.05.2018

Odsłon: 111

Pikantny i smaczny :)

Składniki

  • 2 średnie cebule, 3 ząbki czosnku
  • 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 szklanki solonych orzeszków ziemnych, 1/2 surowej papryki czerwonej
  • łyżeczka czerwonej pasty curry
  • kilka łyżek oliwy, keczup łagodny kilka łyżek
  • sól do smaku, łyżka ciemnego sosu sojowego, mała łyżeczka skrobi ziemniaczanej
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek szatkujemy, solimy i smażymy na oliwce.
    Dodajemy pokrojoną paprykę czerwoną. Dusimy pod przykryciem. Wlewamy 3 szklanki wody, kukurydzę, fasolkę, orzeszki. Pastę curry, keczup.

    Przykrywamy i gotujemy wszystko razem. Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
    Zagęszczamy skrobią ziemniaczaną.


    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 08 maja Pycha, moje smaki <3 Małgosiu, polecam dodać na koniec odrobinę sosu sojowego, jest boski, nadaje słodyczy. Szczególnie polecam do wieprzowiny ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń