Do góry

Dania główne Przepis na:

sos z drobiowych zoladkow

sos z drobiowych zoladkow

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4151

Dodano: 24.07.2013

Odsłon: 18734

Smaczne, sycace danie- idealnie komponuje sie z kasza jeczmienna czy gryczana.

Składniki

  • pol kilograma drobiowych zoladkow
  • 2 cebule
  • 1 marchewka
  • natka pietruszki
  • lyzka maki
  • lyzeczka oleju
  • mielona slodka papryka, sol, pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zoladki oczyscic, pokroic na mniejsze kawalki i dokladnie umyc. Cebule drobno posiekac, marchew pokroic w plastry.

    Do garnka wlac lyzeczke oleju, dodac cebule i dusic, podlewajac woda. Do cebuli dodac marchew, dusic razem ok 5 minut. Po tym czasie dolozyc zoladki, dodac przyprawy i natke pietruszki, gotowac na wolnym ogniu do miekkosci, podlewajac woda.

    Kiedy zoladki beda miekkie, wsypac lyzke maki, dokladnie wymieszac (jesli sos jest za gesty, dodac wody, jesli za rzadki- maki), gotowac ok 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń