Do góry

Dania główne Przepis na:

Sos z indyka i warzywami

Sos z indyka i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 62

Dodano:

Odsłon: 1734

Proste i szybkie danie na obiad.

Składniki

  • 500 g piersi z indyka
  • 2 puszki pomidorów
  • 1 marchewka
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża czerwona papryka
  • 500 g makaronu świdekrki
  • koperek
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki
  • inne przyprawy według uznania
  • 1 łyżka masła
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka myje, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą pieprzem słodką i ostrą papryką. Cebulę kroję w kostkę, paprykę w paski. Marchew obieram i kroję w pół talarki.

    W garnku roztapiam masło. Gdy nabierze temperatury dodaje pokrojoną pierś. Smażę. Gdy się zarumieni dodaje cebule. Duszę 5 min pod przykryciem.

    Po tym czasie dodaję paprykę i marchew. Mieszam. Gdy warzywa zmiękną dodaje 2 puszki pomidorów. Zostawiam na 10 min. W tym czasie zagotowuje wodę na makaron.

    Po 10 min doprawiam solą, pieprzem, papryką, przeciśniętym czosnkiem i innymi przyprawami według uznania.

    Podaje z makaronem.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń