Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos z maślaków

Sos z maślaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 376 Ocena: 4416

Dodano:

Odsłon: 5069

Za to kocham jesień :)

Składniki

  • Maślaki około 1/2 kg
  • duża cebula
  • dwie łyżki śmietany
  • sól do smaku, pieprz
  • mąka jedna łyżka
  • 50 g. masła
  • łyżeczka maggi w płynie
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzybki płuczemy. W przypadku maślaków należy zdjąć skórkę z kapeluszy.
    Pokroić i dusić w osolonej wodzie. Cebulkę poszatkować i zeszklić na maśle na patelni.
    Połączyć grzyby z cebulą i dusić w przyprawach, aż zmiękną. W osobnym naczyniu zmieszać śmietanę z mąką i odrobiną wody. Wlać do wody, w której gotują się grzybki. Powstanie sos.
    Na końcu nalezy wlać maggi.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 25 września 2017 Wiesz Gosia co dobre...kocham takie sosiki:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 24 września 2017 Super. Przepis jak na zawołanie. Nazbieraliśmy wczoraj sporo maślaków. Na pewno skorzystamy. Pozdrawiam :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń