Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy kończy się "sezon pomidorowy" zrywam zielone pomidory: część z nich pozostawiam by dojrzały a z reszty robię pyszny zielony sos na zimę.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Pomidory obieramy ze skórki - ponieważ skórka trudno schodzi musimy je chwilę pogotować lub obrać nożem. Następnie pomidory kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę cukru. Wszystko razem powoli gotujemy do czasu aż pomidory rozpadną się, sok pomidorowy odparuje a sos zgęstnieje. Całość możemy zblendować by uzyskać jednolity sos. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 10-15 min.