Do góry

Dania główne Przepis na:

Sosik mięsno-szpinakowy z fasolką

Sosik  mięsno-szpinakowy z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 3170

Sosik do makaronu, ryżu, ziemniaczków, lasagni itp.. :)

Składniki

  • mięso mielone, 0,5 kg
  • szpinak ze śmietanką mrożony, 1 op.
  • 2 puszki pomidorów bez skórki
  • czerwona fasolka, 1 puszka
  • oregano, czosnek, papryka, sól, pieprz
  • opcjonalnie makaron, ryż, ziemniaczki...
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięsko smażymy z przyprawami, dodajemy szpinak i czosnek ( ja daję 6 wyciśniętych ząbków). Dusimy jakieś 5 min, dodajemy pomidory i fasolkę.

  2. Gotujemy jakieś 15 min! I podajemy...:)

  3. Można dodać 1 śmietankowy serek topiony..sosik bedzie miał delikatniejszy smak..

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Femme 22 stycznia 2010 Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :) Z pewnością spróbuję tego cuda. Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Femme 21 stycznia 2010 Witam:)
Mam pytanie odnośnie sosu.. a mianowicie , czy można zrobić go więcej i z powodzeniem zamrozić ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń