Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bardzo syte danie. Proste w przygotowaniu.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Makaron gotujemy wedle przepisu. Czosnek kroimy w plasterki boczek w kostke. Podsmażamy czosnek na malutkiej ilosci oleju,jak zacznie sie rumienić dodajemy boczek i jeszcze chwilke podsmazamy. Jak zacznie sie rumienić i boczek wlewamy śmietanke mieszając, dodajemy wegete do smaku musi być słonawy wiec probujemy żeby nie przesadzic z wegeta. Jak sos zacznie sie gotować dodajemy makaron.
Mieszamy makaron wraz z sosem śmietanowym, jak zacznie sie gotowac dodajemy żółtka i mieszamy wszystko dokładnie. Żółtka spowoduja ze sos stanie sie kleisty i fajnie oblepi makaron :) Po chwili mieszania podawać na goroąco :) Życze smacznego :)