Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na curry z ciecierzycą i selerem konserwowym.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 223
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 71
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3317
Składniki
1. Makaron spaghetti ugotować według przepisu na opakowaniu. 2. Odsączoną i opłukaną ciecierzycę podsmażyć z lekko odsączonym selerem oraz przyprawą curry. Dodać mleko sojowe, sól, cukier, zaprawę cytrynową i doprowadzić do wrzenia. 3. W ok. 3 łyżkach mleka sojowego rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i powoli wlewać na patelnię ciągle mieszając. W razie potrzeby dolać trochę mleka lub rozrobić więcej mąki do zagęszczenia sosu. Podawać z makaronem.