Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na danie główne z prawdziwym włoskim klimatem. Pesto klasyczne wypróbowane - doskonale łączy się z makaronem - włoski raj dla podniebienia.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Makaron spaghetti ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z wcześniej przygotowanym pesto z bazylii. * Makaronu nie należy zalewać zimną wodą, tylko od razu wymieszać z pesto. ** Pesta nie należy podgrzewać, gdyż liście bazylii pod wpływem temperatury nabierają gorzkiego smaku.
Wymieszany makaron przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem. Życzę smacznego! :)