Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, mięso, jajko i przyprawy. Wyrabiaj dłonią.
Formuj kulki, obtocz w sezamie połączonym z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej ze stron przez 7 minut. Dodaj pomidory, makaron, sól i pieprz wymieszaj smaż 5 minut. Całość posyp listkami świeżej bazylii. Gotowe danie przełóż na talerze, oprósz grubo mielonym pieprzem.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień