Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 3713

Przepyszne i proste danie dla miłośników ostrych smaków. Ja użyłam do tej potrawy makaronu pełnoziarnistego (uważam, że jest smaczniejszy) ;)

Składniki

  • 200g makaronu spaghetti
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1-2 łyżeczki pieprzu cayenne
  • szczypta tymianku
  • szczypta soli
  • parmezan do posypania potrawy
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dane.
    Na rozgrzanej oliwie podsmarzyć czosnek pokrojony w kostkę (tylko nie bardzo drobno). Jak sie przyrumieni dodać makaron, wymieszać i chwile podsmarzyć. Dodać natke, chilli, sól i tymianek. Wszystko dokładnie wymieszać i podsmarzać jeszcze parę minut na małym ogniu.
    Przełorzyć na talerz i posypać startym parmezanem.

  2. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń