Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti aglio e olio

Spaghetti aglio e olio

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 900

Dodano:

Odsłon: 1492

pyszne, proste, super szybkie danie, gdy jesteś bardzo glodny i przychodzi ci na myśl żeby zjeść chińską zupkę, proponuję zrobić to spaghetti, przygotowanie trwa 10 minut!

Składniki

  • pól paczki makaronu spagetti
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • kilka łyżeczek tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka bułki tartej
  • pół łyżeczki suszonej bazylii ( lub świeżej)
  • 1 papryczka chili
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. - wstaw wodę na makaron i ugotuj spagetti al dente-kilka minut przed końcem gotowania rozgrzej patelnię z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek, dodaj posiekaną paryczkę chili ( jeśli wolisz łagodne danie dodaj całą tylko przekrojoną papryczkę i na koniec usuń ją z dania, zostanie tylko fajny posmak), łyżkę bułki tartej oraz posiekany drobno czosnek). Smaż bardzo krótko, żeby nie spalić czosnku. Wymieszaj z makaronem. Posyp bazylią i parmezanem.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń