Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti carbonara to proste do przygotowania danie kuchni włoskiej. W naszej wersji jest to połączenie smażonego boczku, cebuli gotowanej w winie oraz makaronu w sosie jajecznym. Takie składniki są gwarancją doskonałego smaku. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 7
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 15
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 546
Składniki
• Makaron gotujemy w osolonej wodzie według zaleceń z opakowania i cedzimy. • Boczek kroimy kostkę i podsmażamy na patelni aż się zarumieni • Boczek odkładamy na bok a pokrojoną w kostkę cebulę smażymy na tłuszczu, który się z niego wytopił • Kiedy cebula się zarumieni dodajmy do niej czosnku a następnie zalewamy winem
• Następnie cebulę z winem gotujemy na wolnym ogniu przez około 5 minut • W miseczce mieszamy żółtka z pokruszonym serem oraz śmietanką • Przygotowany sos łączymy z duszoną cebulą oraz pieczonym boczkiem • Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut i doprawiamy solą oraz bazylią • Na koniec makaron łączymy z sosem i delikatnie mieszamy • Gotowe porcje posypujemy tartym serem i dekorujemy świeżą bazylią