Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti frittata

Spaghetti frittata

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 15099

Dodano:

Odsłon: 4248

I cóż tu powiedzieć. Makaroniarze będą zadowoleni, moim zdaniem.

Składniki

  • 200 g spahetti
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżkie stołowe masła
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • starty parmezan
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron rozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski.
    Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem.
    Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut.
    Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną z startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń