Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti mięsno- warzywne

Spaghetti mięsno- warzywne

Autor: beatkakajdana

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 81

Dodano: 14.07.2011

Odsłon: 5603

Danie jest naprawdę pyszne, wszystkim gorąco polecam

Składniki

  • mięso mielone, 70 dag
  • duża cebula, 2 sztuki
  • marchewka, 1sztuka
  • pietruszka, połowę
  • papryka słodka njlepiej z Prymat, 2 sztuki
  • CZOSNEK GRANULOWANY, pół łyżeczki
  • cukier, 1 łyżeczka
  • wegeta, do smaku
  • woda, ok 1 litra
  • mąka, 3 łyżki
  • ketchup z tortexu łagodny, 1 butelka
  • makaron spaghetti, 1 paczka
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. podsmażamy mięso na odrobinie oleju, następnie dodajemy do niego cebulę i wszystkie sypkie przyprawy , jeżeli jest zbyt mało płynu, podlewamy wodą

  2. ścieramy marchewkę i pietruszkę na tarce i dodajemy do mięsa, następnie wlewamy ok 1 litra wody i dusimy ok 15 minut, między czasie wstawiamy wodę na makron.

  3. do naszego sosu dodajemy butelkę ketchupu i gotujemy jeszcze 3-4 minuty

  4. nasz sos zatrzepujemy wodą z mąką aby nam zgęstniał, i zagotowujemy.

  5. Ugotowany makaron polewamy sosikiem:)

  6. Smacznego!:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń