Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Spaghetti w bakłażanowych roladkach"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34682
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Makaron spaghetti ugotuj al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju, po czym schłodź go (możesz zahartować go także zimną wodą).
Umyty bakłażan pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plasterki. Delikatnie je osól i odłóż, by puściły sok. Następnie osusz je papierowym ręcznikiem, skrop olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym, po czym zgrilluj (obsmaż na patelni grillowej).
Makaron złóż na trzy części, owiń plastrami bakłażana. Na każdym zawiniątku połóż trochę pesto. Przed podaniem udekoruj listkami natki, ewentualnie kawałkiem twardego żółtego sera (może być np. płatek parmezanu).
Czas: 45 min; liczba porcji: 3.
roladki możesz podać w wersji na ostro – plastry bakłażana posyp chili.Źródło: Świat kobiety