Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti w sosie dyniowym z kawałkami indyka

Spaghetti w sosie dyniowym z kawałkami indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2361

Dodano:

Odsłon: 1093

W lodówce miałam pół dyni hokkaido i filet z indyka. Do tego cebula, ziemniaki i makaron. Na zapiekankę nie było czasu, padło na makaron. I powstało szybkie i całkiem smaczne danie.

Składniki

  • 300g makaronu spaghetti
  • 400g piersi z indyka, pokrojonej w paski
  • 1 mała cebula
  • pól średniej dyni hokkaido (umytej, bez pestek)
  • olej lub oliwa do smażenia
  • sół, pieprz
  • 100g creme fraiche
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso z indyka przyprawić solą i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Odstawić.

  2. Dynię pokroić w kostkę, cebulę obrać i drobno pokroić. Dusić razem ok. 10 minut.

  3. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odlać 2 łyżki wody do miski, odcedzić makaron. Do wody dodać creme fraiche i dobrze wymieszać. Wlać do dyni i dusić razem przez chwilę, Dodać mięso i makaron. Całość wymieszać.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń