Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti w sosie pieczarkowym

Spaghetti w sosie pieczarkowym

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 10496

Dodano: 19.06.2018

Odsłon: 388

Spaghetti w innej odsłonie.

Składniki

  • Składniki:
  • Makaron spaghetti 1 opakowanie
  • Groszek konserwowy 1 puszka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pieczarki świeże 30 dag
  • Natka pietruszki ½ pęczka
  • Masło 3 łyżki
  • Śmietana 18% ½ szklanki
  • Ser żółty starty ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Cebulę i pieczarki drobno posiekać i udusić na maśle. Następnie zaciągnąć śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać odsączony groszek i podgotować. Gorący makaron rozłożyć na talerze , polać sosem i posypać serem i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń