Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti w sosie pomidorowym"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 217
Polecam.
Odsłon: 708
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36172
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 367
Składniki
Cebulę i papryczkę chili (razem z nasionkami) posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić wszystko na oliwie, zalać pomidorami z puszki. Zmniejszyć ogień, dodać posiekaną bazylię, oregano i zioła prowansalskie. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i dusić około 20 minut.
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić, wymieszać z sosem, posypać parmezanem. Udekorować świeżą bazylią, oregano i gałązkami rozmarynu.
ok. 30 minut
Przed włożeniem pomidorów na patelnię warto je trochę rozgnieść widelcem. Dzięki temu zabiegowi sos będzie bardziej jednolity.Źródło: Twoje Imperium