Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z bakłażanem

Spaghetti z bakłażanem

Autor: andalmatiner

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 251

Dodano: 13.04.2018

Odsłon: 76

Makaron spaghetti, bakłażan, karczochy i pomidory...

Składniki

  • 100 g spaghetti
  • 1 szalotka drobno pokrojona
  • 3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1/2 bakłażana
  • 4 serca karczochów marynowane
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżeczka papryczki chilli w oliwie z oliwek najwyżej jakości z pierwszego tłoczenia lub chilli
  • 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
  • natka pietruszki
  • sól morska oraz pieprz czarny świeżo mielony do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Bakłażana umyj, pokój w cienkie plasterki.

    2. Na maśle podsmaż szalotkę, czosnek oraz pastę z papryczek chilli.

    3. Dodaj plasterki bakłażana podlej bulionem.

    4. Dodaj karczochy i pomidor pokrojony w kostkę.

    5. Przypraw solą, pieprzem i posyp siekaną pietruszką.

    6. W dużej ilości posolonej wody ugotuj spaghetti al dente i odcedź.

    7. Makaron przełóż na patelnię z sosem i wymieszaj.

    8. Udekoruj całymi listkami pietruszki lub bazylią.

    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 kwietnia "Dalmateńczyka" spaghetti z bakłażanem pysznie wygląda :D Super jedzonko, proste, szybkie i ... mniami :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń