Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie wegetariańskie
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Pokrojoną cebulę i pieczarki podsmażyć na 2 łyżkach oleju, do momentu aż cebula nabierze złocistego koloru a pieczarki będą lekko podsmażone.
Obraną, oczyszczoną z nasion cukinię i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki (2cm x2cm). Dodajemy do cebuli i smażymy dalej przez około 5 minut. Następnie dolewamy ½ szklanki wody i gotujemy przez kolejne 15 minut.
Obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory dodajemy do smażejących się warzyw. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
Gorący makaron wykładamy na talerz, posypujemy startym serem żółtym i polewamy przygotowanym sosem z cukinii. Smacznego!