Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z cukinią,ziołami i trzema rodzajami sera

Spaghetti z cukinią,ziołami i trzema rodzajami sera

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4493

Dodano: 21.06.2012

Odsłon: 5475

Świetne danie na letnie upały,pyszne,lekkie i expresowe w wykonaniu:)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spaghetti gotujemy w osolonej wodzie al dente(ok.10 minut). W tym czasie rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy na nią posiekany czosnek oraz pokrojoną w paski cukinię.Gdy cukinia zmięknie(ok.5 minut na wolnym ogniu),doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz wrzucamy posiekane zioła.

  2. Wykładamy odcedzony makaron na talerz(najlepiej głęboki),polewamy sosem z kawałkami cukinii i całe danie posypujemy paskami serów ,wszystko razem mieszamy,aby potrawa nabrała wykwintnego smaku.Podajemy,gdy ser delikatnie się stopi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń