Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i aromat na obiad.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Oliwki odsączyć, pokroić na połówki i przysmażyć z posiekaną cebulą, czosnkiem, natką pietruszki (ilość pietruszki według uznania)przyprawić do smaku. Dodać pomidory z puszki, wymieszać i chwilę jeszcze poddusić na wolnym ogniu, w razie potrzeby doprawić do smaku. Na talerze wyłożyć makaron, polać sosem i podawać (można też lekko posypać startym żółtym serem).