Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z indykiem i grzybami

Spaghetti z indykiem i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 4595

Dla amatorow grzybow i delikatnego miesa z idyka !

Składniki

  • PIERS Z INDYKA, 400 g
  • grzyby mieszane a jak ktos nie lubi lesnych pieczarki, 300 g
  • cebula, 1 szt
  • olej, 3 lyzki
  • sol, pieprz pietruszka zielona, do smaku
  • makaron, 200 g
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby i cebule pokroic na wieksze kawalki i podsmazyc na oleju, w garnku zagotowac wode do gotujacej sie wrzucic podsmazone grzyby z cebula, zmniejszyc ognien na minimalny gotowac okolo pol godziny, w tym czasie mieso pokroic na kwadraty przyprawic i podsmazyc na tej samej patelni co wczesniej grzyby, do gotujacego sie wywaru z grzybami wrzucic makaron i gotowac jeszcze okolo 10 min,( sos w tym czasie gotowania z makaronem zgestnieje), gotowy sos grzybowy z makaronem przelozyc na polmisek a na gore wylozyc podsmazone mieso, posypac pietruszka zielona, smacznego zycze

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 30 kwietnia 2010 Bardzo ciekawa propozycja,tak zrobionego spaghetti nie jadlam,na pewno sprobuje.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń