Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Spaghetti z mięsem i czosnkiem niedźwiedzim

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1799 Ocena: 41360

Dodano: 27.04.2018

Odsłon: 141

Makarony uwielbiamy, nie tylko dlatego, że świetnie komponują się z różnymi dodatkami. Są idealną alternatywą na pożywne i szybkie danie. Obiady w pół godziny wychodzą wyśmienite. Mięso w połączeniu z pesto, z czosnku niedźwiedziego, oliwy i orzechów piniowych, nabiera wyrazistego smaku. Uzupełnieniem są płatki parmezanu, które rozpływając się w ciepłym makaronie, tworzą wspaniałą, kremową konsystencję.

Składniki

  • 500 g makaronu spaghetti
  • 1 pęczek czosnku niedźwiedziego
  • 70 ml oliwy
  • 2-3 łyżki orzechów piniowych
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 300 g mielonej łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • płatki parmezanu
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Czosnek siekamy, przekładamy do blendera razem z oliwą, startym parmezanem, orzeszkami, miksujemy, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

    Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso i smażymy, rozdrabniając je przy pomocy szpatułki.

    Do mięsa wlewamy pesto, chwilę podgrzewamy, wrzucamy makaron, dokładnie łączymy wszystkie składniki.

    Podajemy z płatkami parmezanu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewa_G 30 kwietnia Super! Ja jestem typowym makaronożercą i uwielbiam je w prawie każdej postaci (wyjątek stanowią łazanki z kapustą;) ) Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń