Do góry

Dodatki Przepis na:

Spaghetti z młodej cukinii i kabaczka

Spaghetti z młodej cukinii i kabaczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 247 Ocena: 1445

Dodano:

Odsłon: 858

Pyszne warzywne spaghetti, które przygotujesz w 5 minut. Takie cukiniowo-kabaczkowe spaghetti to idealny dodatek do tradycyjnego schabowego, smażonej ryby lub kurczaka.

Składniki

  • cukinia zielona
  • kabaczek
  • serek topiony ziołowy 3 trójkąciki
  • szczypiorek i kwiaty szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz czarny
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię i kabaczka kroimy za pomocą krajalnicy do warzyw w cienkie długie paski. Warzywne spaghetti przekładamy na patelnię dokładamy serki topione, całość lekko solimy. Warzywa smażymy na małym ogniu cały czas delikatnie mieszając, aż serek dokładnie pokryje warzywne nitki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i kwiatkami szczypiorku. Spaghetti podajemy od razu po przygotowaniu ze schabowym, smażoną rybą lub kurczakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń