Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 786 Ocena: 15074

Dodano:

Odsłon: 1360

Makaron nie musi pływać w sosie. Dodając oliwę i przyprawy uzyskamy inny wymiar.

Składniki

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki otartej skórki z cytryny
  • 1/4 szklanki czarnych oliwek
  • 1/4 szklanki soku z cytryny
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • pęczek rukoli
  • pół szkalnki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron ugotowałem al. dente w osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyłem czosnek i oliwki. Dodałem posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny. Smażyłem 1 minutę.
    Rukolę umyłem, obciąłem ogonki. Makaron wymieszałem z sosem, rukolą i startym parmezanem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń