Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z pulpecikami z tuńczyka

Spaghetti z pulpecikami z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 4039

Dodano:

Odsłon: 1235

Zdrowe, bezglutenowe pyszne danie.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zapraszam do zobaczenia filmu w który pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.

  2. Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, płatki jaglane i posiekaną natkę pietruszki (spory pęczek). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek po około 2-3 minuty z każdej strony

  3. Sos pomidorowy: pomidory kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Czosnek powinien się delikatnie zarumienić. Dodajemy pomidory i smażymy przez kilka minut aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko musimy zblendować a następnie przetrzeć przez sitko.

  4. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Proponuję żeby go odcedzić a następnie wszystkie składniki połączyć w garnku i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i udekorować kiełkami.

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń