Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, bezglutenowe pyszne danie.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 15
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 498
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 107
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 15
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 498
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 107
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w który pokazuję jak w łatwy sposób przygotować to danie.
Tuńczyka odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy jajka, płatki jaglane i posiekaną natkę pietruszki (spory pęczek). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Smażymy na patelni z oliwą z oliwek po około 2-3 minuty z każdej strony
Sos pomidorowy: pomidory kroimy w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wyciskamy czosnek. Czosnek powinien się delikatnie zarumienić. Dodajemy pomidory i smażymy przez kilka minut aż zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko musimy zblendować a następnie przetrzeć przez sitko.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Proponuję żeby go odcedzić a następnie wszystkie składniki połączyć w garnku i delikatnie wymieszać. Nałożyć na talerz i udekorować kiełkami. Życzę smacznego!