Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i kaloryczne danie na obiad.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 61
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 122
Składniki
Wykonanie sosu pomidorowego: Pomidory rozgotować z cebulą, czosnkiem oraz przyprawami, dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Można zaciągnąć śmietanką.
Wykonanie pulpetów: Mięso mielone wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem , drobno pokrojoną natką pietruszki, wyciśniętą bułką i startym jabłkiem. Dodać startą skórkę z cytryny, jaja, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać formować pulpety i usmażyć na oleju. Następnie włożyć do sosu pomidorowego i gotować powoli około 20 minut. Ugotowane wcześniej spaghetti polać sosem, ułożyć pulpety i posypać natką pietruszki.