Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowy, smaczny, aromatyczny makaron z salami i papryką w sosie pomidorowym
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 207
Składniki
Salami pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni kilka minut. Cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę w paseczki, dodać do salami, chwilę przesmażyć, aż lekko zmiękną. Dodac drobno pokrojony czosnek i pokrojonego pomidora. Wlać przecier pomidorowy rozpuszczony w wodzie, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem, ziołami i gotowac pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 min. Pod koniec można wlać śmietankę, wymieszać, zagotować. W międzyczasie ugotować spaghetti aldente. Makaron odcedzić, wymieszać z sosem, podawać. Smacznego :-)