Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z Sosem Mięsno-Warzywnym.

Spaghetti z Sosem Mięsno-Warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 8591

Dodano:

Odsłon: 469

Takie obiady zdecydowanie smakują nam najlepiej-prosto,smacznie i kolorowo.

Składniki

  • 5 porcji
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe cukinie
  • 2 średnie marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży pomidor malinowy
  • 700 ml passaty pomidorowej
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku
  • zioła prowansalskie
  • ulubione przyprawy do dań kuchni włoskiej
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i posiekać w grubszą kosteczkę,wrzucić na patelnie z olejem i zeszklić,wrzucić mięso mielone przyprawione majerankiem,solą i pieprzem do smaku,smażymy do momentu aż mięso zmieni kolor,dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dosłownie po min.podsmażone mięso z cebulką i czosnkiem przekładamy do garnka,zalać passatą pomidorową,dodać obranego ze skórki i pokrojonego na mniejsze kawałki pomidora malinowego oraz obraną i startą na tarce w słupki marchewkę,gotować na małym ogniu.
    Na patelni od mięsa przesmażyć do zarumienienia kabaczki pokrojone w kostkę oraz paprykę czerwoną,przełożyć do garnka z mięsem i gotować do miękkości warzyw,doprawić ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do dań kuchni włoskiej.
    Tak przygotowany sos pasuje do makaronu,ryżu i kasz.

  2. Wersja z mięsem i pieczarkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń