Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego w sklepach nie ma tuńczyka w pomidorach? Hmm.. czyżby to nie było dobre połączenie? Nie byłabym sobą, gdybym tego nie sprawdziła! :) Moim zdaniem wyszło całkiem zgrabne danie, w którym tuńczyk absolutnie nie dominuje, wręcz jest mało wyczuwalny - można więc śmiało przemycić go w diecie dzieci i osób, które za rybami nie przepadają:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 244
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Polecam makaron ugotowany al dente :) Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, po chwili dodajemy czosnek i pokrojoną w paseczki papryczkę chilli (lub chilli w proszku - ok. 1 łyżeczki). Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do cebuli i dusimy, aż pomidory się rozpadną. Natkę siekamy, część odstawiamy do dekoracji, resztę dodajemy do dania. Gdy sos będzie już gęstniał dodajemy tuńczyka razem z olejem. Całość mieszamy, doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą (ja nie soliłam). Makaron odcedzamy i przekładamy do sosu. Całość mieszamy i od razu wykładamy na talerze. Posypujemy wierzch natką. Smacznego! :)