Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 896

Dodano:

Odsłon: 7651

Smaczny i szybki pomysł na obiad rodem z Chorwacji. Makaron wspaniale wydobywa smak sosu pomidorowo-tuńczykowego. Przepis na 4 duże porcje

Składniki

  • makaron spaghetti, 4 porcje
  • Pomidory (obrane ze skórki), 4 sztuki
  • pomidory w puszce, 1 puszka
  • Tuńczyk w kawałkach w oleju, 2 puszki
  • groszek konserwowy, 1 puszka
  • czosnek, 4 duże ząbki
  • Przyprawy: sól, czosnek granulowany, pieprz ziołowy, sól ziołowa
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelnię włożyć przeciśnięty przez prasę czosnek, dodać tuńczyka (osączonego z nadmiaru oleju), chwilę smażyć.

  2. Dołożyć pokrojone w kostkę pomidory świeże i z puszki.

  3. Całość smażyć do odparowania nadmiaru wody. Na koniec dodać groszek i posiekaną pietruszkę. Doprawić.

  4. Podawać z makaronem spaghetti

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń