Do góry

Dania główne Przepis na:

spaghetti z warzywami w sosie śmietanowym

spaghetti z warzywami w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 223

Dodano:

Odsłon: 8355

proste i szybkie czyli studencki obiad;)

Składniki

  • makaron spaghetti
  • warzywa na patelnię mrożone, garść
  • śmietana, 3 łyżki
  • mąka, 1 łyżka
  • przypraway:
  • ta przyprawa co jest w środku warzyw mrożonych - w moim przyadku była to ta z lubczykiem i rozmarynem
  • sol, pieprz, ziola prowanslakie, czosnku 1 ząbek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. makaron gotujemy gdy juz bedzie gotowy odcedzamy

  2. warzywa zamrozone wrzucam na patelnie dodaje troche wody zeby sie nie spalily bo nie lubie jak sa na oleju( wtedy ten smak nie pasuje mi do sosu śmietanowego). Gdy warzywa już zmiekną dodaje przypraawy w niedużej ilości i wlewam sos - czyli mieszam 3 łyżki śmietany z lyżka mąki i dodaje trochę wody aby nie było za gęste. Kiedy sos zgęstnieje wyłączam i gotowe;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń