Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti z zielonym pesto"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać.
Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć, szpinak trochę posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Parmezan zetrzeć na tarce o drobnych otworach.
Kilka listków bazylii zostawić do dekoracji, resztę wrzucić do blendera razem z rukolą, szpinakiem, serem, czosnkiem i orzeszkami (można zastąpić je słonecznikiem, bo jest tańszy). Miksować, dolewając oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Makaron odcedzić, wymieszać z pesto, udekorować bazylią.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium