Do góry

Przekąski Przepis na:

SPIRALKI

SPIRALKI

Autor: irma

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6651

Dodano: 13.11.2010

Odsłon: 28216

Świetna przekąska do piwka i nie tylko.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto rozmrozić, rozwinąć i pokroić na cienkie paseczki ok.1 cm. Paseczki złożyć na pół i zawijać w spiralkę.

  2. Rozbełtanym jajkiem posmarować spiralki , posypać kminkiem i przyprawą do pizzy.

  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C i piec na złoty kolor ok.20 minut.

  4. Do posypania spiralek można użyć również maku, sezamu itp. wg upodobania. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 17 listopada 2010 Jeszcze nie widziałam ciasta francuskiego w takiej odsłonie:)napewno wypróbuję,dzięki!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milusia1604 16 listopada 2010 No i mamy coś do piwka,barszczyku,i do pochrupania.Fajny przepis

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 listopada 2010 ale super pomysł na imprezkę -rzeczywiście idealne do piwka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń