Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spod ziemi na twój stół! Szparagi w sosie z mięsem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
ok. 55 minut
Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki, przełożyć do płaskiego rondla lub specjalnego wysokiego, wąskiego garnka. Zalać wodą, osolić. Gotować ok. 15-20 minut, odcedzić (zachowując wywar), warzywa pokroić na nieduże kawałki.
Mięso oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem i mąką. Lekko rozgrzać masło, wrzucić kurczaka i podsmażyć, mieszając, podlać zredukowanym do połowy wywarem ze szparagów oraz winem. Dusić ok. 20 minut pod przykryciem.
Do powstałego sosu dodać śmietankę. Doprawić go solą i pieprzem. Dodać kawałeczki szparagów, dusić jeszcze ok. 5 minut. Przygotować makaron według przepisu na opakowaniu. Danie posypać czerwonym pieprzem. Podawać od razu.Źródło: Twoje Imperium