Do góry

Dania główne Przepis na:

Sposób na delikatnego łososia z piekarnika

Sposób na delikatnego łososia z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 476

Dodano:

Odsłon: 571

Łosoś pieczony w foli to prawdziwy hit jeśli chodzi o dania rybne. Wystarczy zawinąć kawałek ryby w folię razem z ulubionymi przyprawami oraz masłem i po kilkunastu minutach mamy pyszne danie. Dodatkowo możemy upiec warzywa i mamy szybki oraz smaczny obiad. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 350-400 gramów filetu z łososia
  • Sok z cytryny
  • 4 łyżki masła
  • Sól i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. • Łososia obieramy ze skóry, dzielimy na dwie porcje
    • Odrywamy dwa spore kawałki foli aluminiowej i kładziemy na niej rybkę
    • Każdy kawałek: solimy, skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i na końcu kładziemy dwie łyżki masła
    • Kawałki łososia dokładnie zawijamy w foli
    • Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, zawienięte ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 25 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń