Do góry

Dania główne Przepis na:

Sposób na idealną kaszankę i bułczankę

Sposób na idealną kaszankę i bułczankę

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 131

Dodano:

Odsłon: 393

Kaszanka i bułczanka przygotowana według tego przepisu będzie prawdziwym hitem podczas każdego grillowania!

Składniki

  • 4 Kawałki żymloka (bułczanka) lub kaszanki
  • Dwie srednie cebule
  • Folia aluminiowa
  • Sól i pieprz
  • Olej
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. +Cebule kroimy w gruba kostkę, polewamy olejem i doprawiamy solą oraz pieprzem, można również dodać inne przyprawy według własnego uznania
    +Folie aluminiową dzielimy na duże prostokąty tak aby wystarczyło do zawinięcia kaszanki lub żymloka
    +Na folii układamy cebulkę, następnie kładziemy jedno pęto i zawijamy

  2. +Zawinięte kawałki układamy na ruszcie pozostawiamy na rozgrzanym grillu przez około 30 minut, ważne aby cebulką była miękka
    +Danie można także przygotować w piekarniku ustawionym na 200 ° , termoobieg dolna i górna grzałka przez 35-40 minut
    +Przed zakończeniem pieczenia należy sprawdzić czy cebulka jest już miękka, jeżeli jest twarda należy przedłużyć pieczenie o kilka minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń