Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 165
Polecam.
Odsłon: 837
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 109
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9233
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na średniej wielkości plasterki/kawałki. Składniki marynaty (woda, oliwa, sos sojowy, zmiażdżony czosnek przyprawa meksykańska i vegeta) mieszamy, wkładamy mięso i odstawiamy na noc do lodówki.
Rodzynki zalewamy w szklance gorącej wody. Cebulę kroimy w półplastry, smażymy dodając soli i pieprzu. Na dno blaszki/naczynia żaroodpornego układamy całą cebulę, na to kawałki indyka. jabłka cieńko kroić w półplastry (ze skórką) i przekładać każdy kawałek indyka.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, włożyć blaszkę z indykiem. Po 10 minutach wyjąć, powstałym sosem polewać indyka i jabłka. Po 30 min porozrzucać rodzynki i ponownie przelać powstałym sosem. Ewentualnie można dodać oliwy lub wody jeśli sosu będzie mało. Piec jeszcze około 15-20 min.
Indyk w taki sposób marynowany i pieczony zachowuje kruchość. Do dania pasuje ogórek kiszony i ziemniaki z wody.