Do góry

Dania główne Przepis na:

Sposób na kaszę

Sposób na kaszę

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 3762

Kasza jest wspaniałym dodatkiem do mięs i warzyw. Nawet sama smakuje rewelacyjnie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę wrzucamy do wody wraz z kostkami. Gotujemy na małym ogniu około 10-15 minut. Sprawdzamy czy nie dodać jeszcze soli. Gdy kasza będzie już w miarę miękka zdejmujemy garnek z ognia, przykrywamy przykrywką i owijamy kocem lub grubym ręcznikiem. Po 30-40 minutach kasza jest gotowa.

  2. W taki sposób można zrobić kaszę z warzywami: dodać marchew, pietruszkę, groszek. Przepis na sama kaszę gryczaną jak i łączoną z jęczmienną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 25 stycznia 2010 Tez robie podobnie a jak podaje z gulaszem lub innym mięskiem lubie dodać śliwki suszone albo powidło sliwkowe lub brzoskwiniowe -mi to smakuje bardzo :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 25 stycznia 2010 Bardzo lubie kaszę ,a juz szczególnie gryczaną.Najlepiej mi smakuje taka tylko z odrobina masła i ogórkirm kiszonym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 25 stycznia 2010 Robię podobnie (ale tylko jęczmienną, gryczanej nie lubię) i dodaję 1 kostkę. Na sam koniec mieszam w to łyżkę masła, wtedy robi się taka bardziej aksamitna :) Kiedyś nie lubiłam kaszy, ale pod taką postacią mogę ją wyjadać z garnka bez żadnych dodatków :) pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń