Do góry

Desery Przepis na:

Sprawdzony biszkopt! zawsze wychodzi

Sprawdzony biszkopt! zawsze wychodzi

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 24624

łatwo ! szybko! jest przepyszny, znika w mgnieniu oka. Pasuje zarówno do owoców, masy jak i oczywiście można jeść samego bez żadnych dodatków ewentualnie posypany cukrem pudrem. Mało słodki!!! Wspaniały na popołudnie przy kawie. Nie zdąrzyłam zrobić zdjęcia bo od razu zniknął:)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielic białka od żółtek

  2. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.

  3. Do ubitych białek dodajemy kolejno cukier waniliowy, zółtka, mąkę, mąkę ziemniaczaną, olej i na końcu proszek do pieczenia

  4. WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ! Jeśli ubijamy mikserem to od mąki lekko miksować!

  5. Piec 30-35 minut w temperaturze 185 stopni.

  6. Jest to przepis na dużą blachę.

  7. Gdy chce ktoś uzyskać biszkopt kakaowy wystarczy pod koniec ubijania dodac parę łyżek kakao.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetarz 02 sierpnia 2010 nie ujmuje się mąki ani nic tylko dodatkowo pod koniec można dodać jeszcze kakao. Proponuje 2-3 łyzki. Jesli 2 łyzki to kolor będzie taki orzechowy a jak 3 powinien być ciemny, ale to będzie widać w miarę dodawania. Radzę dodawać po małej łyżce żeby zobaczyć jaki kolor biszkoptu odpowiada

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 02 sierpnia 2010 a smakuje tak samo jak inny z ta ilością oleju?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 02 sierpnia 2010 ciekawy przepis ale mam pytanie czy jak dodam kakao 3 łyżki to nie ująć wtedy mąki 3 łyżki...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń