Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Springrolls można jeść z sosem sojowym lub w wersji bardziej słodkiej z sosem śliwkowym jak z kaczki po pekińsku. Zachęcam do eksperymentowania zarówno z sosami jak i z nadzieniem. Ze zmianą proporcji i składu.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 160C. Kacze udka oczyścić. Skórę ponakłuwać wykałaczką. Przyprawić solą i pieprzem. Poukładać na blaszce i piec przez 90 minut (do momentu aż skórka będzie złocista i chrupiąca). Po upieczeniu oddzielić mięso i skórkę od kości. Warzywa pokroić w zapałki. Mięso wymieszać z warzywami i ziołami. Pojedyncze arkusze papieru ryżowego namoczyć w wodzie i ułożyć na płaskiej powierzchni. Nałożyć farsz i zawinąć spring rollsa. Podawać z sosem sojowym i limonką.