Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Spring rollsy ze świeżymi warzywami"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 217
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 168
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 217
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Umyj warzywa, obierz marchewki i ogórki. Pokrój w cieniutkie słupki. Z ogórków usuń pestki. Skrop je octem ryżowym. Listki sałaty podziel na kawałki. Na blacie kuchennym rozłóż wilgotną ściereczkę z gorącą wodą.
Zanurz na kilka sekund płat papieru ryżowego w gorącej wodzie i przełóż na ściereczkę. Pośrodku jednej połowy płata ułóż paski warzyw, odrobinę sałaty i kolendry. Przykryj drugą połową i zawiń, tak aby końce warzyw były u góry nieprzykryte. Pozostałe spring rollsy rób tak samo.
Wyłóż spring rollsy na półmisek, podawaj z sosem chilli. Można je przyrządzić dwie godziny wcześniej, a wtedy należy je przykryć wilgotną ściereczką i włożyć do lodówki.
Czas przygotowania: 24 szt., ok. 50 minut, 40 kcal/szt., koszt: 1 zł/szt.Źródło: Olivia