Do góry

Dania główne Przepis na:

Śródziemnomorskie paczuszki

Śródziemnomorskie paczuszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Śródziemnomorskie paczuszki"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 45 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 3,50 zł • Przepis na 4 porcje

  2. Warzywa myję. Pomidor obieram ze skórki, a paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych. Wszystkie warzywa kroję w kostkę i podsmażam na oleju, aż będą miękkie, doprawiam. Przekładam do miseczki.

  3. Płat ciasta francuskiego rozkładam i rozmrażam. Z ciasta wykrawam nożem szerokie prostokąty. Na każdym prostokącie układam farsz warzywny i zamykam tak, by uformować zgrabną paczuszkę. Dokładnie dociskam brzegi ciasta widelcem.

  4. Jajko roztrzepuję, dodaję parmezan. Masą smaruję paczuszki. Ciastka układam na blasze wyłożonej pergaminem.

  5. Piekę w piekarniku nagrzanym do 220°C, aż się przyrumienią.

  6. Aneta Klimecka z Katowic.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń